З січня оформити монетизацію субсидій на ЖКГ можна буде у будь-який час / фото УНІАН

Кабінет міністрів України скасував обмеження термінів подачі заяви для отримання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у готівковій формі.

Читайте такожЖодних додаткових перевірок отримувачів субсидій не буде - Мінсоцполітики

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук на своїй сторінці в Telegram.

Відео дня

"Уряд скасував обмеження монетизації пільг на комунальні послуги. З 1 січня пільгові категорії українців зможуть у будь-який час перейти на готівкову грошову форму виплат на житлово-комунальні послуги", - написав він.

За словами Гончарука, раніше дозволялося подати заяву до 15 жовтня, що було незручним для споживачів.

Як повідомляв УНІАН, 13 грудня Міністерство соціальної політики ініціювало зміну порядку надання пільг щодо оплати житлово-комунальних послуг, щоб була можливість звернутися за ними в будь-який момент протягом опалювального сезону.

З листопада українці почали отримувати квитанції за комунальні послуги з повним розміром платежу без урахування пільг та субсидій, що пов'язано з початком другого етапу монетизації субсидій. Тепер перерахунок будуть проводити органи соціального захисту населення, а не підприємства комунальної сфери.

В Україні в 2019 році стартувала монетизація субсидій на оплату комунальних послуг, яка проходить у три етапи. За підсумками реформи очікується повний перехід на надання субсидій у грошовій формі.