Гончарук: загрози ніякої ми не бачимо / фото УНІАН

Посилення курсу гривні не несе загроз для виконання державного бюджету на 2020 рік.

Читайте такожГривня завершує рік з курсом 23,69 за долар

Про це на брифінгу за підсумками засідання уряду заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Відео дня

"Нічого рятувати не потрібно, загрози ніякої ми не бачимо", - сказав він.

За його словами, Кабмін планує врахувати зміну економічної ситуації й найближчим часом підготує проект змін до закону "Про державний бюджет на 2020 рік".

"На початку наступного року ми підготуємо ще один макроекономічний прогноз. Ми безумовно його підкоригуємо, і на базі відредагованого макроекономічного прогнозу ми запропонуємо Верховній Раді внесення змін до бюджету і по дохідній, і по видатковій частині", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня прем'єр-міністр Олексій Гончарук підтвердив інформацію про проблеми з виконанням доходної частини державного бюджету, через що не буде в повному обсязі профінансовано виконання деяких державних програм.

Державний бюджет України за листопад 2019 року одержав 88,831 млрд грн доходів, що на 8,6% нижче від планового показника на цей період. З початку року, за січень-листопад, держбюджет отримав 899,746 млрд грн доходів, що на 5,9% нижче від планового показника на цей період.

Однією з причин невиконання доходної частини бюджету називається зміцнення курсу національної валюти, який наприкінці року становить 23,69 грн/дол. При цьому проект ухваленого державного бюджету на 2020 рік складений на основі макроекономічного прогнозу, в якому середній курс прогнозується на рівні 27 грн/дол.