Ілюстрація REUTERS

Національний банк України (НБУ) уточнив перелік операцій з розрахунково-касового обслуговування, які не є об'єктом оподаткування.

Читайте такожФОПам заборонили витрачати гроші з бізнес-рахунків на власні потреби

Як повідомили в прес-службі банку, відповідні норми закріплені в постанові НБУ від 28 грудня 2019 року, яке набрало чинності з 10 січня.

Відео дня

Зокрема, регулятор вніс зміни до переліку операцій, що пов'язані з відкриттям (закриттям) рахунків клієнтів у національній та іноземних валютах, банківських металах; документарним оформленням або підтвердженням розрахунків клієнтів; проведенням розрахунків клієнтів та їх касовим обслуговуванням.

В НБУ зазначили, що такі зміни дозволять користувачам правильно визначати операції з надання послуг з розрахунково-касового обслуговування, які не є об'єктом оподаткування податком на додану вартість, з метою ведення податкового обліку.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України з 25 вересня 2019 року надав банкам право округляти суми касових операцій у зв'язку з вилученням з готівкового обігу з жовтня дрібних монет номіналами 1, 2 та 5 копійок.