Нефьодов зазначив, що Митна служба стала працювати набагато ефективніше / фото УНІАН

Митні надходження до державного бюджету України у 2019 році виросли у порівнянні з 2018 роком на 7,4% - до 14,6 мільярда доларів.

Читайте такожНефьодов анонсував переатестацію митників у 2020 році

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив голова Державної митної служби України Максим Нефьодов.

Відео дня

"За 2019 рік Нова митниця зібрала до державного бюджету 14,6 мільярда доларів, на мільярд доларів більше, ніж у 2018 році. Вирішили подивитися, як це в історичній перспективі. Більше було тільки один раз, у 2008-му, році пікового кредитування, величезного імпорту з Росії та без окупації та анексії територій (18,1 мільярда доларів)", - написав Нефьодов.

За його словами, на даний час Митна служба на початку своєї реформи працює значно ефективніше, ніж у 2008 році за "міцних попередників".

"Податкове навантаження на долар імпорту зросла з 24 до 27 центів на кг імпорту - з 20 до 21 цента. І це ще не враховуючи, що діють нові угоди про зону вільної торгівлі (ЄС, Канада, Ізраїль). Ось така ціна всім розповідям, що "просто треба грізно стукати кулаком по столу і суворо карати всіх", - підкреслив голова Митної служби.

Як повідомляв УНІАН, надходження податків і зборів до загального фонду державного бюджету України у 2019 році становили 457,3 мільярда гривень, що на 17,1%, або на 66,7 мільярда гривень, більше, ніж у 2018 році.

Довідка УНІАН. Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом розділення її на державні податкову та митну служби.

За підсумками конкурсного відбору 5 липня перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов став керівником Державної митної служби.

Державна митна служба, якій передали відповідні повноваження Державної фіскальної служби, офіційно запрацювала в Україні з 8 грудня.