Торік УЗ погасила частину основної заборгованості у сумі 300 млн доларів по єврооблігаціях / 5 канал

Акціонерна державна компанія «Укрзалізниця» виплатила близько 24 млн доларів за єврооблігаціями, розміщеними у 2019 році.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Зазначається, що «Укрзалізниця» здійснила виплату купону за єврооблігаціями, що були розміщені в 2019 році на загальну суму 594,9 млн доларів терміном на 5 років. Відповідно до умов основної позики в розмірі 500 млн доларів США та додаткової позики в розмірі 94,9 млн доларів США.

Відео дня

Читайте такожНацбанк різко зміцнив гривню: скільки коштує долар

«Виплату за зовнішніми зобов’язаннями вчергове здійснено без затримок та в повному обсязі, доводячи статус компанії як надійного позичальника перед міжнародними партнерами. При цьому, у 2019 році «Укрзалізниця» погасила частину основної заборгованості у сумі 300 млн доларів по єврооблігаціях, дебютний випуск яких відбувся у 2013 році, та виплатила черговий купонний дохід за ними. Решта 200 млн доларів за цим випуском залишаються до погашення в наступні два роки», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у вересні «Укрзалізниця» розмістила єврооблігації на суму майже 100 млн доларів, збільшивши загальний випуск євробондів до 600 млн доларів. Кінцевий термін погашення додаткового випуску - 2024 рік з ефективною ставкою 7,292% річних.

На початку липня 2019 року «Укрзалізниця» вперше після шестирічної перерви залучила фінансування з міжнародного ринку капіталу на 500 млн доларів. Ставка купона за бондами є найнижчою з 2011 року серед квазісуверенних позичальників з України.