Ілюстрація REUTERS

Фонд державного майна у своїй газеті "Відомості приватизації" опублікував перелік об'єктів малої приватизації, серед яких виявилися й дев'ять підприємств державного концерну "Укроборонпром".

Читайте такожУряд виконав план з приватизації-2019 лише на 3%

Так, фонд планує продати 100% акцій ПАТ "Херсонський завод "Судмаш", статутний капітал якого становить 67,235 мільйона гривень, і єдині майнові комплекси восьми оборонних підприємств.

Відео дня

Мова йде про "Вінницький авіаційний завод – "ВІАЗ", "Запорізький автомобільний ремонтний завод", "Івано-Франківський котельно-зварювальний завод", держпідприємство "171 Чернігівський ремонтний завод", "Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння", "Харківський завод транспортного устаткування". Також у переліку представлені київські підприємства "Центральний науково-дослідний інститут навігації та управління" та держпідприємство "Укроборонресурси".

Як повідомляв УНІАН, 2 жовтня Верховна Рада прийняла закон, яким скасовується перелік підприємств, що не підлягають приватизації. Раніше президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів до 1 грудня 2019 року передати не менше 500 підприємств до Фонду державного майна для подальшого продажу через електронну систему торгів "Прозорро.Продажі" в рамках малої приватизації.

До групи малої приватизації входять об'єкти нерухомості, невеликі підприємства, номінальна вартість яких не перевищує 250 мільйонів гривень.

Довідка УНІАН. Державний концерн "Укроборонпром" створений у 2010 році з метою забезпечення ефективного функціонування та управління суб'єктами господарювання державного сектору економіки, які здійснюють господарську діяльність у сфері розроблення, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки та боєприпасів, беруть участь у військово-технічному співробітництві. До складу концерну входять близько 140 підприємств ОПК України.