Ілюстрація REUTERS

Рахункова палата України у 2020 році проведе більш як 80 аудитів, включаючи перевірки Верховної Ради, Центральної виборчої комісії, Кабінету міністрів, Ради нацбезпеки і оборони, Конституційного суду, «Укрзалізниці», «Укрпошти», Служби зовнішньої розвідки.

Читайте також«Укрпошта» вийшла в прибуток і заробила за рік 600 мільйонів гривень

Як повідомляється на сайті відомства, план роботи Рахункової палати на 2020 рік також передбачає аудит ефективності використання коштів держбюджету на підтримку енергоблоків та об'єкта «Укриття» і заходів щодо підготовки до зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС. Також буде проведено аудит управління держвласністю в нафтогазовому комплексі, використання коштів на розвиток прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-польському та українсько-угорському кордоні.

Відео дня

Крім цього, поточного року Рахункова палата перевірить використання бюджетних коштів Міністерством оборони на закупівлю, розробку і модернізацію озброєння та військової техніки, а також проаналізує виконання рекомендацій за результатами попереднього аудиту.

Крім того, в планах - перевірки Антимонопольного комітету, Нацполіції, Пенсійного фонду та Фонду держмайна, а також низка міжнародних аудитів.

Довідка УНІАН. Відповідно до законодавства, Рахункова палата здійснює контроль за надходженням коштів до державного бюджету України та їх використанням від імені Верховної Ради. Рахункова палата підзвітна Верховній Раді України і регулярно її інформує про результати своєї роботи.