Олексій Гончарук / REUTERS

Державна програма підтримки інвесторів Investment nanny («інвестиційна няня»), про яку заявив президент Володимир Зеленський, стосуватиметься й того бізнесу, який вже працює в Україні, а не лише компаній, які захочуть прийти в нашу країну.

Читайте такожГончарук у Давосі: українська економіка зростає швидше, ніж у світі

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук під час українського сніданку на Міжнародному економічному форумі в Давосі.

Відео дня

«Investment nanny - це не тому, що ми думаємо, що з нашими інвесторами необхідно няньчитися. Це тому, що ми хочемо, щоб інвестор почувався важливим і відчував турботу з боку держави вже зараз. Це, до речі, стосується не лише тих інвесторів, які прийдуть, це стосується в тому числі й бізнесу, який вже зараз працює в Україні», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі президент Володимир Зеленський заявив, що Україна запустить програму державної підтримки для великих інвесторів Investment nanny, а також звільнить переможців конкурсів із приватизації держпідприємств від необхідності платити податок на прибуток протягом п'яти років.

«Кожному інвестору, великій компанії, яка приведе в Україну 100 мільйонів доларів або більше, ми забезпечимо окремий контракт із державою. Саме держава буде вас захищати. У вас буде менеджер, investment nanny. Менеджер, який розмовляє п'ятьма мовами й у форматі «24 на 7» цей менеджер буде з вами працювати. Будь-яке питання, будь-яка проблема. У вас буде контакт із цим менеджером і не буде ніяких проблем», - заявив президент.