Ілюстрація REUTERS

Торги на фондових ринках материкового Китаю відкрилися в понеділок обвалом основних індексів більш ніж на 8%.

Читайте такожУ Китаї оголосили про вливання в економіку 156 мільярдів євро через поширення коронавірусу

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на відповідну негативну динаміку на сайтах торгових майданчиків в Шанхаї та Шеньчжені.

Відео дня

"Індекс "Шанхай композит", що показує ситуацію на Шанхайській фондовій біржі, на початку торгової сесії впав на 8,73%, до 2716,70 пункту. Падіння котирувань зафіксовано на шанхайському майданчику по всьому спектру блакитних фішок. З обвалу відкрилися торги й на майданчику в Шеньчжені. Ключовий індикатор "Шеньчжень компонент" впав на 9,13%, до 9706,58 пункту", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що обвал на фондових ринках материкового Китаю спостерігається на тлі спалахи пневмонії, викликаної новим різновидом коронавірусу в країні. Згідно з офіційними даними, число інфікованих вже перевищила 17 тисяч осіб.

Епідемія змусила місцеву владу вжити жорстких заходів для запобігання подальшого поширення вірусу, що зробило серйозний вплив й на бізнес-середовище. Зниження ділової активності спостерігається у транспортній сфері, зазнають збитків туристичні компанії, знизилися обсяги продажів у торговельних мережах в період канікул з нагоди китайського Нового року.