Ілюстрація REUTERS

Онлайн-платформа OpenDataBot запустила можливість сплати податків для фізосіб-підприємців (так званих ФОПів) через свій сервіс із метою зменшення кількості помилкових платежів.

Читайте такожФОПам підвищили ліміти доходів: на скільки і кому

Про це повідомляється на сайті моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів OpenDataBot.

Відео дня

«Ми вважаємо, що сплата податків має бути максимально простою: податки мають надходити на єдиний рахунок, а підприємці не повинні турбуватися про реквізити та їх зміну», - зазначається в повідомленні.

Творці сервісу підкреслили, що гроші підприємців автоматично надходитимуть на коректний та дійсний рахунок, а ФОПи не ризикуватимуть втратити податковий статус або отримати пеню за несвоєчасну сплату податків через помилки в реквізитах.

«Державна казначейська служба має понад 437 179 рахунків для сплати податків, які змінюються щороку. Лише в січні цього року через це 271 700 підприємців сплатили свої податки на неіснуючі рахунки», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що для того, щоб сплатити податки через сервіс OpenDataBot платнику необхідно додати OpenDataBot у Telegram, Viber або Messenger, потім відправити боту свій ідентифікаційний код, і перейти до подачі звіту та сплати єдиного податку або єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2019 року електронна онлайн-платформа OpenDataBot запустила новий сервіс безкоштовної здачі податкових звітів для фізичних осіб-підприємців (ФОП). За даними сервісу, понад 55 тис. підприємців за допомогою платформи OpenDataBot стежать за своїм податковим статусом, статусом податкового боргу та єдиного податку.

Довідка УНІАН. OpenDataBot - платформа для роботи з державними відкритими даними. Компанія збирає, об'єднує та аналізує дані основних публічних реєстрів країни.

Сервіс працює в популярних месенджерах - Telegram, Facebook Messenger, Skype, Viber - і дозволяє отримати актуальну інформацію про компанію.