Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Литвою про захист трудових мігрантів та боротьбу з нелегальним працевлаштуванням.

Читайте такожСтало відомо, скільки грошей українські заробітчани переказали додому минулого року

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного рішення проголосували 324 депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Відео дня

Доповідаючи щодо законопроекту, заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко підкреслив, що угода дозволить українцям офіційно працювати в Литві та навпаки.

"Ратифікація створить можливість для офіційного працевлаштування громадян України в Литві та поліпшить фінансовий стан українських сімей. Також угода дозволить залучати до України висококваліфікованих фахівців і співробітників з Литви", - сказав він.

Як зазначила глава підкомітету Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з Європейським Союзом Олена Вінтоняк, угода сприятиме соціальному та пенсійному забезпеченню працівників як з України, так і з Литви.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2018 року Україна і Литва підписали угоду про захист трудових мігрантів та боротьбу з нелегальним працевлаштуванням.

Ця угода підписана з метою розвитку дружніх відносин між країнами і в зв'язку з необхідністю забезпечення на законодавчому рівні захисту соціально-трудових прав українських громадян, які здійснюють оплачувану діяльність на території Литовської Республіки, і, відповідно, громадян Литви, які здійснюють оплачувану діяльність на території нашої країни.