Ілюстрація REUTERS

Зростання економіки України у 2020 році може прискоритися до 4%, а інфляція очікується на рівні 5,2%.

Такі прогнози озвучив генеральний директор інвесткомпанії Dragon Capital, президент Європейської Бізнес Асоціації (ЄБА) Томаш Фіала під час виступу на конференції ЄБА.

Читайте такожБізнес спрогнозував курс гривні на кінець року

Відео дня

«У поточному році ми очікуємо зростання ВВП на 4%, наступного року - 3,7%, інфляцію на рівні 5,2% цього року, 6,1% - в 2021 році», - сказав Фіала.

Він також зазначив, що в даний час макроекономічна ситуація в Україні дуже хороша і очікування бізнесу на початок 2019 року виявилися більш песимістичними, ніж фактичні результати минулого року.

«Минулий рік виявився кращим, ніж ми очікували на початку року гривня зміцнилася на 17%, інфляція впала до 4,1%, зросли резерви, економіка зросла на 3,3% за результатами року», - зазначив експерт.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк зберіг прогноз зростання реального ВВП України у 2020 році на 3,5%.

Зростання реального ВВП України в третьому кварталі 2019 року становило 4,1% в річному вираженні. Очікуваний показник зростання за підсумками 2019 року в цілому на рівні близько 3,5% стане максимальним за останні 8 років.

За останніми прогнозами, Міжнародний валютний фонд очікує зростання економіки України у 2020 році на 3%, Світовий банк – на 3,7%.

Уряд України прогнозує зростання реального ВВП України в поточному році на 3,7%, проте планує перегляд своїх прогнозів.