Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів звільнив Ігоря Буграка з посади голови Державної аудиторської служби України, призначивши його головою новоствореного органу - Офісу фінансового контролю, який має замінити Держаудитслужбу.

Читайте такожГончарук анонсував появу віце-прем'єра з економічних питань

Відповідні розпорядження, прийняті на засіданні Кабміну 5 лютого, оприлюднено на урядовому порталі.

Відео дня

«Звільнити Буграка Ігоря Михайловича з посади у зв'язку з переходом на іншу роботу», - сказано в тексті розпорядження №72-р.

"Призначити Буграка Ігоря Михайловича головою Офісу фінансового контролю з дати початку фактичного виконання ним посадових обов'язків на зазначеній посаді терміном на п'ять років з урахуванням часу призначення на посаду згідно з розпорядженням Кабінету міністрів України від 24 січня 2020 року №40 з оплатою праці відповідно до законодавства", - сказано в розпорядженні №74-р.

Як повідомляв УНІАН, в грудні минулого року Кабінет міністрів створив новий орган - Офіс фінансового контролю на базі Державної аудиторської служби. Офіс здійснюватиме аналіз інформації про використання державних ресурсів і проводитиме контрольні заходи щодо високоризикових операцій. Діяльність Офісу фінансового контролю здійснюватиметься під керівництвом міністра фінансів.

24 січня Кабмін призначив головою Державної аудиторської служби Ігоря Буграка.