У зоопарку Харкова йдуть на "рекорд" / фото anticor-kharkiv.org

В Харківському зоопарку хочуть побудувати двоповерховий туалет в зоні "Світ узбережжя" за 16 780 760 гривень. Відповідний тендер "Нове будівництво туалету в зоні "Світ узбережжя" оголосили 24 січня на сайті публічних закупівель Prozorro.

Як пише KHARKIV Today, відкриті торги мають відбутися 11 лютого. Однак, поки що не знайшлося охочих будувати туалет майже за 17 мільйонів: за день до торгів жоден учасник не подав заявку.

Згідно з документацією, прямокутний туалет розміром 24,70x8,64 метрів буде складатися з двох поверхів. На першому поверсі розташується жіночий туалет, на другому - технічне приміщення тераріуму. З першого поверху туалету можна буде потрапити в експозиційний павільйон "Тераріум", який знаходиться поруч.

Відео дня

Читайте також"Золота" комуналка: скільки коштуватимуть тепло і вода за новими тарифами

Будівля туалету побудують із залізобетонних паль, проведуть господарсько-питний водопровід, гаряче водопостачання, побутову і виробничу каналізацію, мережі електропостачання, обладнують вентиляцію, кондиціювання. В туалеті на першому поверсі побудують котельню з двома котлами, яка буде опалювати будівлю.

За вказану суму переможець тендеру повинен буде провести демонтажні та земляні роботи, залити фундамент і звести стіни, дах, встановити металоконструкції, перекриття, сходи, вікна, двері, зробити підвісні стелі і утеплити фасад.

Підрядник обробить частину стін керамічною плиткою, частина пофарбує водостійкою фарбою. В його обов'язки входить покупка матеріалів - від світильників, розеток і труб до умивальників і унітазів. Так, у будівлі обладнають десять комплектів умивальників одиночних і ще один фаянсовий, два умивальники для людей з інвалідністю.

Також будівельники повинні будуть встановити десять комплектів пісуарів, десять унітазів, комплект підлогових унітазів (чаша "Генуя") і два підлогових унітазів для людей з інвалідністю.

У тераріумі на другому поверсі будуть поодинокі умивальники з підведенням гарячої і холодної води (10 комплектів), один фаянсовий умивальник і десять сталевих піддонів. Для підігріву води придбають один бойлер.

Завершити всі роботи і поставити матеріали повинні до 31 грудня 2021 року.

В зоні "Світ узбережжя" (буде знаходитися недалеко від входу в зоопарк і ХНУ ім. Каразіна) площею 10 000 квадратних обіцяють поселити пінгвінів Гумбольдта.

18 грудня на сесії Харківської міськради депутати проголосували за виділення чергової суми на завершення реконструкції Харківського зоопарку. Цього разу сума склала 500 мільйонів гривень.

Примітно, що згідно з кошторисом на 2020 рік, на будівництво туалету в зоні "Світ узбережжя" виділили 4 мільйони гривень. Зазначимо, що з 2016 року на реконструкцію зоопарку вже витратили понад 500 мільйонів гривень.