Ілюстрація REUTERS

Частка проблемних кредитів в українських банках за підсумками 2019 року вперше за останні роки опустилася нижче рівня 50% - до 48,4% на початок поточного року.

Читайте такожНацбанк цього року проведе стрес-тестування 16 банків (список)

Як повідомляється на сайті Національного банку України, якість кредитних портфелів покращилася в банках усіх груп, крім банків з російським капіталом.

Відео дня

Основними факторами покращення якості кредитних портфелів у НБУ назвали зростання роздрібного кредитування на 30% в рік, реструктуризацію кредитного портфеля двома держбанками на суму понад 30 млрд грн, продаж проблемних кредитів та їх списання за рахунок резервів іноземними банками, зміцнення національної валюти.

В НБУ зазначили, що поточна частка проблемних кредитів все ще висока, але вже не створює істотних ризиків для фінансового сектору, оскільки рівень покриття резервами перевищує 95%.

Довідка УНІАН. Частка непрацюючих кредитів в банківській системі України за 2018 рік скоротилася на 1,69 п. п. – до 52,85% на 1 січня 2019 року, а обсяг таких кредитів – на 35,8 млрд грн, до 630,8 млрд грн.