Для податкової і митниці створять єдині юридичні особи / фото УНІАН

Президент Україна Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає введення нового формату діяльності державних митної та податкової служб як єдиної юридичної особи.

Читайте такожНефьодов похвалився зростанням митних надходжень до бюджету

Як повідомили в прес-службі очільника держави, ухвалені зміни є продовженням реформування податкової та митної служб, і спрямовані на посилення відкритості, прозорості та впровадження сучасних підходів в їх діяльності.

Відео дня

«Документ забезпечує функцiонування Державної податкової служби і Державної митної служби в форматі єдиної юридичної особи і дасть змогу створити інформаційну базу щодо митної вартості товарів, які переміщуються через митний кордон України, на основі знеособленої інформації щодо експортно-імпортних операцій», - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що реалізація положень закону сприятиме автоматизації та прозорості митних формальностей, а також запобіганню корупції у цій сфері.

Зокрема, закон зобов'язує Митну службу регулярно публікувати інформацію про митну вартість товарів, які переміщуються через митний кордон України.

Як повідомляв УНІАН, 14 січня Верховна Рада України ухвалила закон, який передбачає введення нового формату діяльності державних митної та податкової служб як єдиних юридичних осіб, у зв'язку з чим їх територіальні органи здійснюватимуть діяльність не як юридичні особи публічного права, а як відокремлені підрозділи з необхідним обсягом повноважень.

Згідно з інформацією голови Державної митної служби України Максима Нефьодова, цей закон дасть змогу автоматизувати митне оформлення, а також перевести митників на контрактну форму трудового договору і відкрити знеособлену митну інформацію.

Нефьодов поставив завдання завершити процес об'єднання всіх митниць у єдину юридичну особу до вересня 2020 року.