До кінця року на валютний ринок України можуть зайти 5-6 іноземних банків / фото УНІАН

Національний банк згідно з дозволом іноземним банкам торгувати валютою між собою за гривню очікує приходу на валютний ринок України декількох іноземних гравців у цьому році.

Читайте такожУ Нацбанку назвали плюси міцної гривні

Про це заявив заступник голови Національного банку України Олег Чурий в ході зустрічі з представниками бізнесу в Європейській Бізнес Асоціації.

Відео дня

"Ми очікуємо, що до кінця року 5-6 іноземних банків зайдуть на ринок і торгуватимуть", - сказав Чурий, коментуючи питання про вплив рішення НБУ дозволити іноземним банкам торгувати валютою за гривню між собою з розрахунками через коррахунки українських банків.

За його словами, це рішення однозначно підвищить ліквідність валютного ринку України, його привабливість для іноземних інвесторів та обсяги торгів.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк дозволив іноземним банкам вільно здійснювати розрахунки в гривнях з іншими іноземними банками за операціями купівлі/продажу валюти відповідно до договорів за межами України з використанням кореспондентських рахунків в українських банках.

Обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики (ОВДП) України з початку року зріс на 8,3 млрд грн, або на 7,2%, - до 124,1 млрд грн.

Для купівлі українських ОВДП нерезиденти, як правило, заводили в Україну відповідний обсяг валюти, який продавався на міжбанківському валютному ринку нашої країни.