В Україні продадуть понад 500 держпідприємств / фото УНІАН

Фонд державного майна України планує в цьому році приватизувати більш як 500 державних підприємств.

Читайте такожУ Фонді держмайна не вірять у швидкий продаж "Турбоатому" та "Електроважмашу"

Про це під час круглого столу з представниками німецьких компаній заявив очільник Фонду Дмитро Сенниченко.

Відео дня

"У цьому році ми плануємо продати понад 500 підприємств. Серед них будуть малі об'єкти, нерухомість і так звані brown fields, тобто непрацюючі об'єкти", - сказав він.

Також голова Фонду зазначив, що ФДМУ будуть передані на приватизацію і сільськогосподарські підприємства, але поки не зрозуміло, як саме їх будуть продавати з урахуванням планованого запуску ринку землі в Україні.

"Є блок сільськогосподарських підприємств, але поки немає розуміння, за якою формулою будуть приватизовані ті підприємства, у яких є великі наділи землі", - сказав Сенниченко, додавши, що цілком можливо, що деякі з них повинні будуть розпаювати свою землю для працівників.

Також голова ФДМУ зазначив, що держпідприємства є головним джерелом корупції в Україні, тому їх приватизація допоможе боротися з цим явищем.

Як повідомляв УНІАН, Фонд державного майна України в тестовому режимі запустив сайт, на якому представлені об'єкти малої і великої приватизації з докладною інформацією про кожний з них.

Запуск сайту, впевнені у Фонді, стане однією з передумов успішної і прозорої приватизації, та залучення інвестицій в Україну.

У 2020 році в результаті приватизації планується залучити до державного бюджету 12 млрд грн.