Ілюстрація REUTERS

Найбільше грошових переказів з-за кордону через «ПриватБанк» в 2019 році українці отримали зі США (194 млн дол.), Ізраїлю (169 млн дол.), Італії (107 млн дол.), Росії (97 млн дол.) і Польщі (73 млн дол).

Читайте такожУкраїнці все частіше користуються платіжними картами (інфографіка)

Як повідомили в прес-службі банку, в цілому за рік українці отримали через системи переказу з-за кордону через сервіси «Приватбанку» 1,16 млрд дол.

Відео дня

При цьому кожен другий переказ з-за кордону був виплачений через онлайн-сервіси і каси банку, а кожен третій одержувач переказів скористався для зарахування коштів цифровими сервісами.

За інформацією банку, 62% переказів за кордон українці відправляють за допомогою сервісів банку, і за минулий рік сума таких перекладом становила 247 млн дол.

Найчастіше українці відправляють перекази в Росію (70 млн дол.), Грузію (29 млн дол.), Азербайджан (17 млн дол.), Китай (15 млн дол.) і Узбекистан (12 млн дол).

Як повідомляв УНІАН, обсяг приватних грошових переказів в Україну в 2019 році за офіційним і неформальними каналами становив майже 12 млрд дол. США в еквіваленті, що на 10% більше показника за попередній рік.

У тому числі через системи переказу коштів надійшла п'ята частина переказів в Україну, або майже 2,3 млрд дол.