Ілюстрація REUTERS

Представники групи експертів Міжнародного валютного фонду, що працюють у Києві, зустрілися з Радою Національного банку України. Про це повідомив член Ради НБУ Віталій Шапран.

Читайте такожВ Аргентині не хочуть платити за боргами перед МВФ, поки економіка не вийде з рецесії

«Сьогодні брав участь у зустрічі, яку організовував голова Ради НБУ Богдан Данилишин із фахівцями МВФ, які перебувають в Україні. Зустріч відбулась у теплій і дружній атмосфері», - написав Шапран у соцмережі Facebook.

Відео дня

За його словами, під час зустрічі обговорено широке коло питань: від нормативного забезпечення облікової політики НБУ до оцінки грошово-кредитної політики.

«У мене залишилося приємне враження від спілкування з представниками МВФ. Було видно, що вони приїхали дійсно допомогти Україні та зацікавлені в тому, щоб економіка країни розвивалася за найкращим сценарієм», - додав Шапран.

Як повідомляв УНІАН, експерти ключового кредитора України Міжнародного валютного фонду приступили до роботи в Києві цього тижня, 20 лютого. За інформацією українського представництва Фонду, команда експертів МВФ прибула до Києва для обговорення з українською владою політики прискорення зростання економіки та забезпечення стабільності.

Україна і МВФ у грудні 2019 року досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування в обсязі 5,5 млрд дол. Рішення про нову програму має затвердити Рада директорів фонду, але точна дата затвердження поки не визначена.

Голова НБУ Яків Смолій у грудні 2019 року заявляв, що рішення про нову програму може бути затверджене в першому кварталі 2020 року, а серед попередніх умов для укладення угоди назвав прийняття в Україні законів про неможливість повернення збанкрутілого банку колишнім власникам і обіг земель сільськогосподарського призначення.

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський зустрічався з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою під час 56-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки.