Ілюстрація REUTERS

Міжнародний валютний фонд прогнозує уповільнення темпів зростання світової економіки через коронавірус на 0,1 відсоткового пункту, до 3,2%.

Читайте такожДо Києва приїхали експерти МВФ

Про це йдеться в заяві директора-розпорядника МВФ Крісталіни Георгієвої, переданому агентству УНІАН.

Відео дня

За її словами, в базовому сценарії економіка Китаю повернеться до нормального стану у другому кварталі і, в результаті, вплив на світову економіку буде відносно незначним і короткочасним.

«За такого сценарію у 2020 році зростання для Китаю становитиме 5,6%. Це на 0,4 відсоткового пункту нижче, ніж січневе оновлення World Economic Outlook. Глобальне зростання буде приблизно на 0,1 відсоткового пункту нижче», - йдеться в заяві.

При цьому очільниця МВФ зазначила, що Фонд розглядає і більш песимістичні сценарії, згідно з якими поширення вірусу триватиме довше і в більш глобальному масштабі, а наслідки для економіки будуть більш тривалими.

«МВФ готовий надати допомогу, в тому числі через наш Фонд захисту від стихійних лих, який може надати гранти для полегшення тягаря заборгованості нашим бідним і найбільш уразливим членам», - підкреслила Георгієва.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення у зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

За інформацією українського Міністерства охорони здоров'я, станом на 23 лютого інфікування коронавірусом COVID-19 виявлено у 29 країнах, але в Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку не зафіксовано.

Наприкінці січня Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз світового економічного зростання у 2020 році до 3,3% з 3,4%, прогнозованих у жовтні 2019 року.