Володимир Зеленський / REUTERS

Державна митна служба України в січні-лютому поточного року не виконала план митних надходжень до державного бюджету, а також не ліквідувала повністю контрабанду.

Читайте такожНефьодов похвалився зростанням митних надходжень до бюджетуПро це під час свого виступу у Верховній Раді заявив президент України Володимир Зеленський.

За його словами, за два місяці поточного року невиконання доходів держбюджету України становить майже 16 мільярдів гривень, з яких 13 мільярдів гривень – недонадходження від митниці.

Відео дня

«Бізнес приречено сигналізує про те, що контрабанда повністю не зникла, а нам розповідали про рішучу і безкомпромісну боротьбу з контрабандою, але поки що виглядає так, що в цьому бою контрабанда відправила митницю в нокаут. І це потрібно змінити, митниця повинна збирати не лайки у Facebook, а кошти до держбюджету, і ми повинні почати працювати», – заявив президент.

Раніше УНІАН повідомляв, що НАБУ відкрило справу про можливу корупцію з боку чинного голови Державної митної служби Максима Нефьодова.