Володимир Зеленский / REUTERS

Уряд не надав реального плану з підвищення пенсій для понад 11 млн пенсіонерів в Україні - принаймні, українці про нього не чули.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час свого виступу у Верховній Раді.

"У країні понад 11 млн пенсіонерів, а реальний план з підвищення пенсій - може, він десь є, але в комунікації він відсутній - суспільство про нього нічого не чуло", - сказав він.

Відео дня

Зеленський зазначив, що більшість пенсіонерів отримують пенсію в розмірі менше 2000 грн, індексація не проведена, а програма підвищення пенсій для людей старше 80 років поки не реалізована.

"При цьому Пенсійний фонд залишається величезною неефективною машиною, яка тільки на своє утримання проїдає 5 млрд грн. На тлі цього пенсіонери та інші соціально незахищені категорії задають одне питання: за що так з нами?" - наголосив президент.

Читайте також"Не надав інструментів для стимуляції внутрішнього виробництва": Зеленський назвав недоліки уряду Гончарука

Як повідомляв УНІАН, 2 березня прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що питання про індексацію українських пенсій, яка очікувалася в березні відповідно до рішення минулого уряду, перебуває в процесі розробки.

Також 2 березня міністр соціальної політики України Юлія Соколовська на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомила, що уряд розробив нову стратегію зростання пенсій, згідно з якою протягом кількох років буде здійснюватися поетапне підвищення пенсійних виплат. «Спочатку старші люди у віці від 80 років. З урахуванням індексації вже в цьому році їх пенсії в середньому зростуть на 700 грн на місяць, далі - від 78, ще через рік - від 75 років і т.д.», - підкреслила міністр.

Раніше в уряді заявляли про намір провести аудит Пенсійного фонду.

Бюджет Пенсійного фонду України на 2020 рік становить 448,61 млрд грн, з них 146,83 млрд грн - дефіцит фонду, який буде покриватися за рахунок коштів державного бюджету.