фото УНІАН

Міністерство фінансів України скасувало щотижневий аукціон з розміщення облігацій внутрішньої державної позики в майбутній вівторок, 10 березня.

Читайте такожЕкономіка України в січні скоротилася на 0,5%

Як повідомляється на сайті Мінфіну, рішення прийнято у зв'язку з високою волатильністю на глобальних ринках капіталу та за результатами проведених консультацій з первинними дилерами.

Відео дня

Відзначається, що подальші аукціони будуть здійснюватися відповідно до графіку з урахуванням кон'юнктури ринку.

Як повідомляв УНІАН, обсяг вкладень нерезидентів в облігації внутрішньої державної позики України за підсумками тижня скоротився на 2,4 мільярда гривень, або на 2%, - до 124,2 мільярда гривень. До цього нерезиденти два тижні утримувалися від покупки українських ОВДП, зберігаючи частку вкладень на рівні близько 127 мільярдів гривень. В результаті частка нерезидентів на ринку ОВДП України скоротилася до 15,4%.

Поведінка інвесторів зумовлено наростаючою панікою на фінансових ринках світу у зв'язку зі стрімкою епідемією коронавірусу. Випадки захворювання зареєстровані вже в 85 країнах світу, а кількість померлих досягла 3383 особа. В Україні наразі офіційно зафіксований лише один випадок захворювання.