Ілюстрація REUTERS

Біржі в Європі показують зниження на тлі обвалу нафтових котирувань, який стався після розпаду угоди ОПЕК.

Читайте також

Станом на 10:25 за київським часом німецький індекс DAX знизився на 8,09%, французький CAC 40 — на 6,31%, італійський FTSE MIB — на 4,95%, а Stoxx Europe 600 втратив 6,48%.

Відео дня

Найбільше падіння продемонстрував індекс Лондонської біржі FTSE 100, який знизився на 8,54%, пише РБК.

Вартість північноморської нафти почала зниження ще 6 березня. У цей день відбулося засідання ОПЕК, на якому учасники не змогли домовитися про додаткове скорочення видобутку. Росія виступала за продовження угоди до червня без введення додаткового скорочення видобутку нафти, а Саудівська Аравія, навпаки, підтримала зниження обсягів видобутку, повідомляли Reuters і Bloomberg. В результаті угода розпалася. Пізніше Ер-Ріяд заявив, що може наростити видобуток до рекордного рівня, «якщо це знадобиться».

На тлі цих повідомлень 9 березня вартість травневих ф'ючерсів на нафту марки Brent впала нижче до $31,27 за барель, а на нафту WTI — до $27,34. За ніч нафтові котирування впали на $14.

Після обвалу цін на нафту курси долара і євро підскочили на міжнародному валютному ринку. В Росії 9 березня долар зріс до 75 руб., а євро подорожчав до 86 руб.