Ілюстрація REUTERS

Національний банк України буде витримувати готівку, яка надходить до центрального сховища від українських банків, на двотижневому "карантині".

Читайте такожЯк коронавірус вплине на економіку України: прогноз Нацбанку

Про це заявив журналістам голова НБУ Яків Смолій.

За його словами, зазвичай Нацбанк відразу сортує надходить від банків готівку, після чого придатна готівка випускається у подальший обіг, а непридатна - утилізується.

"Наш принцип на період коронавірусу буде дещо відрізнятися. Та готівка, яка буде надходити від комерційних банків, два тижні не буде оброблятися, щоб убезпечити наших працівників. І лише після цього ми будемо її обробляти", - сказав Смолій.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19, в тому числі ввів карантин у навчальних закладах строком на три тижні з 12 березня.

За інформацією НБУ, банківська система України у період карантину буде працювати у звичайному режимі, а українські банки на сьогодні досить стійкі, високоліквідні, капіталізовані та продовжують безперебійно обслуговувати клієнтів.

При цьому в НБУ заявили про готовність "знезаражувати" гривневі банкноти у сховищі.