Ілюстрація REUTERS

Національний банк України минулого тижня – з 10 по 13 березня – витратив на підтримку гривні допомогою продажу валюти на міжбанківському валютному ринку 981,6 млн дол.

Читайте такожВідкат економіки на 5 років тому: аналітичні центри зазивали владу не допустити дефолту України

Як повідомляється на сайті НБУ, у тому числі у вівторок НБУ продав 270 млн дол., у середу - близько 350 млн дол., у четвер – понад 220 млн дол., у п'ятницю – майже 150 млн дол.

Відео дня

Протягом тижня регулятор не купував валюту, і в результаті обсяг продажу валюти з початку року перевищив обсяг її купівлі на 351,8 млн дол.

Національний банк України сьогодні, 16 березня, оголосив про проведення аукціону з продажу іноземної валюти об'ємом до 200 млн дол.

Як повідомляв УНІАН, вартість долара США в обмінних пунктах Києва після зниження в п'ятницю, 13 березня, на ранок понеділка, 16 березня, зросла до 26,90 гривень за долар.

За інформацією НБУ, підвищений попит на валюту на ринку формують українські компанії, в той час як покупка валюти нерезидентами для виходу з облігацій внутрішньої державної позики поки що незначна.

Національний банк України за лютий поповнив міжнародні резерви за допомогою покупки валюти на міжбанківському валютному ринку на 689 млн дол.

Міжнародні резерви України на початок березня становили 26,6 млрд дол., що на 5% вище показника на початок року.

У 2019 році Нацбанк поповнив резерви за допомогою покупки валюти на міжбанківському валютному ринку на 7,9 млрд дол.