Ілюстрація REUTERS

Введений в Україні карантин у зв'язку з пандемією коронавірусу у світі та майбутня світова криза навряд чи можуть перевершити ті випробування, з якими наша країна зіткнулася в останні роки, тому дефолту й істотного обвалу гривні не буде.

Читайте такожВідкат економіки на 5 років тому: аналітичні центри зазивали владу не допустити дефолту України

Таку думку УНІАН висловив аналітик інвестиційної групи «Універ» Михайло Федоров.

Відео дня

«Дохідності ОВДП, звичайно, зростуть, але, швидше за все, вони будуть нижчі, ніж у 2017-2018 роках. Що стосується курсу, то коридор 27-28 гривень за долар включав в себе військові ризики та дуже низьку ділову активність. І якщо гривня просто повернеться на старий курс, це не буде катастрофою», - підкреслив експерт.

Він нагадав, що наша країна вже пережила економічну кризу у 2014-2016 роках з фізичною втратою частини своєї економіки, військовими діями та панікою.

«Гірше, ніж тоді, не буде. Буквально до 2018 року економічна активність була вкрай низькою, але країна змогла досягти макроекономічної стабільності, а економіка почала відновлюватися», - додав Федоров.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів затвердив обмежувальні заходи через загрозу епідемії коронавірусної інфекції в Україні та для недопущення розповсюдження COVID-19, в тому числі ввів карантин у навчальних закладах терміном на три тижні, з 12 березня.

Повний текст з коментарями експертів читайте на сайті УНІАН.