Фонд держмайна не буде змінювати плани з приватизації через карантин / фото УНІАН

Карантин, покликаний запобігти поширенню коронавірусу в Україні, не змінить планів Фонду державного майна з проведення великої та малої приватизації цього року.

Читайте такожЕксперт розповів, хто в економіці найбільше постраждає від карантину

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив голова ФДМУ Дмитро Сенниченко.

Відео дня

"Ми продовжуємо готувати об'єкти великої приватизації на середину і другу половину року, як і було заплановано, але впевнено продовжуємо вже зараз малу і середню приватизацію, та успішні онлайн-аукціони проходять у ці дні", - зазначив він.

За словами Сенниченко, вже 5 березня Фонд держмайна перевиконав план з приватизації на перший квартал 2020 року.

За його словами, у фонді створено можливості для віддаленої роботи, оцифровані процеси й проводяться онлайн-наради, крім того, відбуваються приватизаційні електронні аукціони.

"І в ці непрості часи випробувань ми бачимо нашу державну задачу не просто у функціонуванні фонду, а у ще більшої виваженості підходів до вирішення поточних і перспективних завдань, в ще більшій ефективності прийнятих рішень. Ми чітко усвідомлюємо, що від роботи Фонду державного майна України деякою мірою залежить й наповнення бюджету, так що не маємо права на зупинки за будь-яких обставин", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, у 2020 році до державного бюджету планувалося залучити 12 мільярдів гривень від продажу держпідприємств – по 6 мільярдів гривень від малої та великої приватизації.