Ілюстрація REUTERS

Індекс Dow Jones у вівторок показав рекордне з 1933 року одноденне зростання у процентному відношенні, після того як американські законодавці повідомили, що близькі до угоди про масштабний пакет заходів підтримки економіки, покликаний пом'якшити наслідки пандемії коронавірусу.

Читайте такожКапіталізація Apple впала нижче $1 трильйона

Індекс Dow Jones Industrial Average злетів на 11,37% до 20.704,91 пункту, S&P 500 підскочив на 9,38% до 2.447,33 пункту, а Nasdaq Composite зріс на 8,12% до 7.417,86 пункту, пише Рейтер.

Відео дня

Помічник президента США Дональда Трампа Ерік Уеланд повідомив у середу, що сенатори та чиновники адміністрації досягли домовленості про пакет заходів, розмір якого, як очікується, становитиме $2 трильйони. Конгрес може проголосувати законопроект вже в середу.

Настрої на ринку також покращилися після того, як Трамп повідомив у понеділок, що думає над тим, як відновити функціонування економіки країни після закінчення 15-денних обмежень наступного тижня, навіть незважаючи на те, що коронавірус продовжує швидко поширюватися, а лікарні готуються до великої кількості смертей через інфекції.

Акції Boeing підскочили майже на 21% після того, як голова авіавиробника Девід Калхун повідомив, що компанія все ще очікує відновлення польотів літаків 737 MAX до середини року.