Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації планує побудувати в регіонах спеціальні оффлайн-центри підтримки бізнесу - консалтинг-зони.

Читайте також"Приватбанк" ввів кредитні канікули для малого та середнього бізнесу

Про це повідомила в ефірі одного з телеканалів заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан.

Відео дня

"Ми плануємо побудувати в офлайні мережа підтримки бізнесу. Ми їх у міністерстві називаємо "консалтинг-зони". Це буде місце, куди зможе прийти майбутній підприємець, який хоче відкрити власний бізнес, або той, у якого він вже є, але він стикається з певними проблемами", - сказала вона.

Також Іонан повідомила, що міністерство планує відкрити першу консалтинг-зону наприкінці весни в Харкові.

За словами заступника міністра, консалтинг-зони є оффлайн-частиною платформи підтримки бізнесу "Дія.Бізнес".

Як повідомляв УНІАН, Міністерство цифрової трансформації наступного тижня запустить національний конкурс проектів, які будуть спрямовані на боротьбу з епідемією COVID-19 та підтримку українців за її умов.

Також відомство запустить онлайн-платформу безкоштовних послуг соціально відповідального бізнесу під час карантину.

Крім цього, Мінцифри запустити мобільний додаток для контролю за дотриманням карантину чи самоізоляції. За допомогою цього додатка буде здійснюватися обов'язковий контроль для хворих коронавірусом і добровільний контроль для самоізольованих з допомогою геолокаціі та FaceID.