Оновлений макропрогноз передбачає курс у 29,5 гривень за долар / фото УНІАН

Кабінет міністрів затвердив оновлений макроекономічний прогноз, який передбачає, що середньорічний курс національної валюти у 2020 році складе 29,5 гривень за долар США.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожЧи втримається гривня на плаву в умовах пандемії

Відео дня

Крім цього, оновлений макропрогноз передбачає зростання інфляції з 5,6 до 8,7%; середньомісячну зарплату 11 тисяч гривень, яка з врахуванням інфляції фактично не зміниться у порівнянні з 2019 роком; безробіття на рівні 9,4%, що на 1,3% більше, ніж у попередньому прогнозі.

"Під час розробки змін до Держбюджету Уряд оновив макроекономічний прогноз. На засіданні Кабміну затвердили нові цифри. Фахівці Мінекономіки в процесі підготовки нового прогнозу провели низку консультацій з експертами Мінфіну, НБУ, МВФ та незалежними аналітичними організаціями. Можливо, не всіма цифрами ми задоволені, але вже у другому півріччі очікуємо покращення економічної ситуації", - написав він.

фото t.me/Denys_Smyhal

Як повідомляв УНІАН, восени 2019 року Мінекономіки оприлюднило макропрогноз на 2020-2022 роки, в якому середній валютний курс на 2020 рік передбачався на рівні 27 гривень за долар.