Ілюстрація / REUTERS

Європейський Союз виділяє Україні 80 млн євро на боротьбу з коронавірусом.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Представництва Європейського Союзу в Україні.

"Україна, яка продовжує страждати від актів агресії на сході країни та незаконної анексії Криму і Севастополя Російською Федерацією, також зазнала негативного впливу пандемії в усіх сферах життєдіяльності. Європейський Союз вітає заходи запобігання, що вживаються українським урядом у відповідь на поширення COVID-19. Ми визнаємо складність деяких із цих рішень", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Євросоюз "продовжить підтримувати Україну в цій небаченій кризі та, щоб полегшити її вплив на систему охорони здоров’я, повсякденне життя людей та економіку, готує комплекс заходів допомоги для окремих країн-партнерів і регіону східного сусідства загалом".

Читайте такожРада не підтримала зміни до держбюджету-2020

Перший пакет підтримки для України становить близько 80 млн євро.

Представляючи ці заходи, комісар ЄС з питань європейської політики сусідства та перемовин щодо розширення Олівер Варгеї заявив: «Ми допомагаємо Україні в ці надзвичайно важкі часи. Завдяки цьому пакету підтримки ми прагнемо врятувати життя та зміцнити стійкість суспільства. Ми підтримуємо реагування України на різке зростання потреб у галузі охорони здоровʼя і соціальної допомоги, а також необхідності захисту бізнесу й робочих місць. Ми знаємо, що нам потрібно швидко та ефективно діяти для посилення державних і громадських дій».

Загальне фінансування, залучене на заходи із протидії поширенню коронавірусу, становить 140 млн євро для країн "Східного партнерства" (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Республіка Молдова, Україна), значна частина яких призначена Україні.

Читайте також: