Иллюстрация REUTERS

Кабінет міністрів розробив кілька сценаріїв виведення економіки з умов жорсткого карантину, про що під час ефіру на одному з телеканалів заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожНа Одещині хворий на коронавірус чоловік контактував майже з 40 людьми

За словами прем'єра, уряд розуміє, що українці та бізнес не можуть тривалий час фактично не працювати й не отримувати дохід.

Відео дня

"Стоїть питання – після великодніх свят ми повинні розуміти, коли ми вийдемо на позитивну динаміку захворювань, і після цього побачити, що ми можемо зробити. Розроблено і зараз ми прораховуємо кілька сценаріїв. Сценарій, наприклад, китайський – короткострокового, але дуже жорсткого обмеження. Сценарій м'якший, але з дуже жорстким дотриманням санітарно-гігієнічних вимог, тобто, масковий режим, певні соціальні дистанції й так далі. Всі ці сценарії розробляються. Я впевнений, що буквально протягом декількох днів ми будемо представляти й говорити, як ми рухаємося далі", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, який пізніше був продовжений до 24 квітня.

Читайте також: