Ілюстрація REUTERS

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляє, що медичним працівникам, які борються з COVID-19, втричі збільшили оклад.

Читайте такожМеддопомога пацієнтам з коронавірусною інфекцією надається безкоштовно - МОЗ

Про це повідомляється на сторінці МОЗ у Facebook.

Відео дня

Відзначається, що вже за березень медичні працівники, які лікують пацієнтів, у яких лабораторно підтверджено COVID-19, отримають доплату у розмірі трьох посадових окладів.

Наказом, який підписав Степанов, визначено перелік посад медичних працівників, яким з березня здійснюється доплата: екстрений медичний технік, лікар-пульмонолог, лікар-інфекціоніст, лікар-патологоанатом, лікар-епідеміолог, лікар-лаборант, лікар-анестезіолог, лікар-радіолог, лікар-бактеріолог, лікар-рентгенолог, лікар-вірусолог, лікар загальної практики - сімейний лікар, лікар-терапевт, лікар-педіатр; лікарі інших спеціальностей, безпосередньо зайняті лікуванням пацієнтів, у яких лабораторно підтверджено COVID-19; медична сестра; молодша сестра (усіх найменувань); медичний реєстратор; сестра-господиня; водій.

Зазначається, що доплати будуть здійснюватися в період виконання заходів, спрямованих на попередження виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій і пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19.