Володимир Зеленський  / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський висловлює впевненість, що найближчими тижнями буде підписано меморандум з Міжнародним валютним фондом про нову програму фінансування.

Як повідомили УНІАН в прес-службі глави держави, президент провів телефонну розмову з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

Читайте такожКоронавірус в Україні: 150 мільйонів євро від Німеччини спрямують на боротьбу з інфекцією

Відео дня

Зокрема, сторони обговорили продовження реформ та переговори з міжнародними партнерами у зв’язку з цим.

«Ми в постійному діалозі з Міжнародним валютним фондом. Впевнені, що найближчими тижнями знайдемо повне розуміння й підпишемо меморандум про розширену програму», – зауважив президент.

«Паралельно ми ведемо переговори зі Світовим банком та іншими партнерами щодо фінансування у ці складні часи. Нам потрібні гроші на підтримку малого та середнього бізнесу та на підтримку нашої економіки», - додав Зеленський.

Довідка УНІАН. Україна і МВФ досягли домовленості про нову трирічну програму розширеного фінансування обсягом 5,5 млрд дол. у грудні 2019 року.

26 березня в МВФ заявили про прогрес в обговореннях з українською владою нової програми фінансування та можливості збільшити її обсяг, але нагадали про необхідність прийняти закони про вдосконалення банківського регулювання та земельну реформу.

Голова парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев заявив, що Україна може отримати від МВФ близько 4 млрд дол. першого траншу відразу після виконання попередніх умов.

30 березня Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про банківське регулювання, а в ніч на 31 березня - закон про ринок землі.

2 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що сподівається на отримання першого траншу макрофінансової допомоги від МВФ вже найближчим часом, а також на фінансову допомогу від Світового банку.