Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів за умов зниження динаміки захворюваності коронавірусом планує в кінці квітня почати послаблення карантинних заходів в Україні, про що у відеозверненні заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте такожКабмін затвердив посилення карантину: прем'єр Шмигаль звернувся до українців (відео)

«За нашим планом, якщо буде зафіксована динаміка зниження захворюваності, то в кінці квітня ми зможемо почати поступове послаблення карантинних заходів. Цей процес буде відбуватися в кілька етапів», - сказав він.

Відео дня

За його словами, спочатку на роботу підуть люди працездатного віку, паралельно буде відновлюватися рух громадського транспорту, щоб на початку травня почати «рестарт економіки».

«Україна не може дозволити собі не працювати півроку або навіть два-три місяці», - сказав він.

Шмигаль підкреслив, що Кабмін не зупиняв і не планує зупиняти товарообіг, роботу промислових підприємств і критичної інфраструктури.

При цьому прем'єр додав, що поступовий запуск економіки не означає, що не будуть посилюватися інші карантинні заходи.

«Уряд намагається підтримати баланс між карантинними заходами й збереженням економіки. Реалізація цього плану цілком залежить від свідомості кожного з вас. Спільними зусиллями ми повинні відповісти на виклики сьогоднішнього дня», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів погіршив прогноз щодо інфляції, зарплати й валового внутрішнього продукту у раніше опублікованому макроекономічному прогнозі на 2020 рік.