Иллюстрация REUTERS

Уряд Іспанії планує найближчим часом запровадити систему базового доходу для своїх громадян. На пришвидшення у запровадженні базового доходу вплинула пандемія коронавірусу.

Читайте такожКоронавірус в США: Трамп підписав закон про допомогу економіці на $2,2 трильйона

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на заяву міністра економіки Іспанії Надії Кальвіно.

Відео дня

"Система базового доходу передбачає, що держава має виплачувати кожному громадянину певну суму грошей, незалежно від того, чи має такий громадянин роботу, соціальні пільги тощо", - йдеться у повідомленні.

Пришвидшити запровадженню базового доходу в Іспанії має пандемія коронавірусу: зокрема за допомогою цього уряд планує підтримати своїх громадян, які перебувають на карантині, а також надати підтримку на період кризи, яку викликав коронавірус.

Концепція базового доходу практикується у низці країн світу. Зокрема, 11 вересня 2018 року мешканці швейцарського села Рейнау проголосували на референдумі за отримання 2570 доларів щомісяця у вигляді базового доходу. Експеримент із запровадження базового доходу проводили та у Фінляндії. Там виявили, що отримані у якості базового доходу кошти не спричинили зростання зайнятості серед громадян, але зробили їх щасливішими