Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації та Національний банк України уклали меморандум про співпрацю у сфері цифровізації, що передбачає роботу двох відомств над перекладом в безготівкову форму розрахунків у всіх сферах державного сектора економіки.

Читайте такожНБУ, як і раніше, не має наміру купувати держоблігації

Про це повідомила прес-служба Нацбанку.

Відео дня

Крім цього, Мінцифри та НБУ планують запустити для українців навчальний курс фінансової грамотності на порталі "Дія.Цифрова освіта". Зокрема, курс розповість про платіжні карти, електронні засоби платежів, кредитних лімітах і безпеки розрахунків в інтернеті.

Також відомства планують розвивати інструмент електронного резидентства.

"Меморандум допоможе, серед іншого, удосконалити систему верифікації, ідентифікації громадян і бізнесу, а також спростити наявні для цього механізми, створити сучасніші. Зокрема, це стосується е-резидентства. Цей інструмент дозволить іноземцям офіційно вести бізнес в Україні дистанційно", - цитує прес-служба віце-прем'єр-міністра - міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

Крім цього, Мінцифри та НБУ разом розвиватимуть інструменти, які дозволять розширити практику дистанційного підписання угод у фінансовій сфері.

Згідно з повідомленням, сторони підписали меморандум в онлайн-форматі, скріпивши його електронними цифровими підписами.

Як повідомляв УНІАН, у березні НБУ запропонував на період карантину, проведеного владою в рамках заходів, спрямованих на протидію поширенню в країні коронавірусу, перевести виплату зарплат, пенсій, субсидій та інших виплат у безготівкову форму для недопущення поширення нового захворювання.

Також у березні Мінцифри створило робочу групу, яка буде займатися розробкою нормативно-правових актів щодо впровадження віртуальних активів в Україні.