Ілюстрація REUTERS

Компанії MasterCard Inc. та Visa Inc. планують у 2020 році підвищити комісії на операції з платіжними картками, що особливо сильно може вдарити по малому бізнесу.

Читайте такожНБУ закликав українські банки знизити тарифи на безготівкові операції клієнтів

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на The Wall Street Journal.

Відео дня

"Зокрема, йдеться про міжбанківські комісії, які ритейлери відраховують банкам, коли їхні клієнти сплачують за покупки за допомогою карт. Розмір такої плати варіюється від 1 до 3%", - йдеться у повідомленні.

Як пише газета, наразі незрозуміло, чи вплине на плани MasterCard і Visa поширення коронавірусу, яке негативно позначилось на малому бізнесі.

За даними джерел видання, рішення про підвищення комісій ухвалили ще до поширення COVID-19 у США, тому компанії можуть його відкласти або зовсім відмовитися від таких планів, якщо ситуація в економіці погіршиться.

У Visa газеті відповіли, що "не приймали рішень щодо змін у майбутньому з урахуванням кардинально мінливих умов, в яких зараз працюють підприємства".

У MasterCard не стали безпосередньо коментувати можливі зміни, але підкреслили, що відтермінування введення нових зборів "дозволило нашим клієнтам і партнерам зосередити увагу на своїй основній діяльності, щоб пережити цей важкий час".