Ілюстрація REUTERS

Міністри фінансів Європейського Союзу (ЄС) на своєму засіданні 9 квітня погодили план порятунку економіки блоку в умовах пандемії коронавірусу та економічної кризи на суму понад 500 млрд євро. Про це повідомила прес-служба Ради ЄС з посиланням на слова президента Єврогрупи Маріо Сентено.

Читайте такожСША запустили програму допомоги малому і середньому бізнесу на $2,3 трильйона

Зокрема, в рамках Європейського стабілізаційного механізму (ЄСМ) буде виділено близько 240 млрд євро країнам, які найбільше постраждали від пандемії коронавірусу і які є членами зони євро; 200 млн євро – на кредитування європейських підприємств з акцентом на малий середній бізнес і близько 100 млрд євро – на схему субсидування заробітної плати, щоб компанії не скорочували своїх співробітників.

Відео дня

Після рішення міністрів фінансів цей план має бути затверджений на засіданні Європейської Ради, вищого політичного органу ЄС.

Як повідомляв УНІАН, за пандемії COVID-19 Міжнародний валютний фонд (МВФ) прогнозує найбільший обвал світової економіки з часів Великої депресії 1929-1933 років.

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings у зв'язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19 прогнозує падіння світового ВВП у 2020 році на 1,9% у порівнянні з попереднім роком.

Довідка УНІАН. «Європейський стабілізаційний механізм» - постійний фонд фінансової стабілізації країн Єврозони.