/ zn.ua

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання світової економіки у 2015 році на рівні 3,3%, і на рівні 3,8% у 2016 році, переважно за рахунок зміцнення економік розвинених країн. Про це йдеться в оновленому макропрогнозі Фонду «World economic outlook Update».

«Глобальне зростання прогнозується на рівні 3,3% у 2015 році, що нижче від показника 2014 року, і воно буде обумовлене зміцненням економік розвинених країн. Країни, що розвиваються, зменшать темпи зростання. У 2016 році економічне зростання становитиме 3,8%», - йдеться у документі МВФ.

При цьому ключовими ризиками для світової економіки МВФ назвав ситуацію на світовому ринку позикового капіталу, який демонструє різноспрямовану динаміку у зв'язку з коливаннями цін на нафту, можливу дефляцію в розвинених економіках, що гальмує економічне зростання, а також політичну напруженість, насамперед в Україні та на Близькому Сході. Водночас Фонд не навів ніяких показників розвитку щодо України.

Відео дня

Читайте такожМінфін сподівається отримати рішення МВФ щодо другого траншу до кінця липня

Як повідомляв УНІАН, у червні МВФ погіршив прогноз падіння економіки України за підсумками року до 9% порівняно з раніше виданими прогнозом на 5,5%. Одночасно МВФ погіршив прогноз інфляції - до 46%, що також значно гірше за раніше виданий прогноз у 27%.