REUTERS

Уряд закладає до проекту державного бюджету на 2016 рік виділення Фонду розвитку територіальних загальних 5,7 мільярда гривень, які будуть спрямовані на інфраструктурні проекти, повідомив у ході засідання уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

"Загальний фонд фінансування територіальних громад складе 5,7 мільярда гривень. Це гроші, які підуть на місця – на лікарні, школи, інфраструктуру - те, чого сьогодні потребують громади", - сказав Яценюк.

Читайте такожДецентралізація: об'єднаним громадам дозволили формувати свої бюджети

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Україна з 2014 року проводить реформу бюджетної децентралізації, передаючи на місця управлінські та фінансові повноваження. Заявлені перетворення повинні надати регіонам в загальній складності близько 40 мільярдів гривень додаткових доходів на рік.

У той же час, на центральному рівні залишається можливість надання фінансової допомоги регіонам, у тому числі завдяки Фонду розвитку територіальних громад.

Бюджет такого фонду в 2015 році становить 3,5 мільярада гривень. Однак за підсумками січня-серпня 2015 року фонд зміг виділити на місця лише 1,3 мільярда гривень, що становить трохи менше 40% від необхідних для реалізації різних проектів коштів.