Гройсман / Фото УНИАН

Зростання митних платежів до бюджету країни може перевищити 50 мільярдів гривень, сказав у середу в ході засідання уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Ми бачимо потенціал надходжень від митниці до бюджету - від 50 мільярдів (гривень - УНІАН) щорічно", - сказав Гройсман.

Раніше він заявляв, що має намір продовжити інспекцію роботи митних пунктів України, а також проаналізувати всі кадрові рішення, які були зроблені на митницях до 1 травня поточного року.

Відео дня

Крім того, прем'єр повідомив про майбутнє технічне переоснащення митних пунктів та встановлення на них обладнання для сканування товарів. Також, за словами глави уряду, буде вдосконалено програмне забезпечення і посилена робота системи управління ризиками.

Також Гройсман нагадав про ініціативу вже найближчим часом створити 20 мобільних груп із працівників Національного антикорупційного бюро, прикордонних військ, поліції і Державної фіскальної служби для оцінки і перевірки роботи митниць. Глава уряду підкреслив, що контрабанда в Україні має зникнути як явище.

Читайте такожГройсман створює підрозділ з контролю за митниками: дав три місяці, щоб навести порядок

За даними ГФС, 2015 року доходи зведеного бюджету України від податкових і митних надходжень склали 587,1 мільярда гривень.