Фото УНИАН

Кабінет міністрів України затвердив проект бюджетної резолюції на 2017 рік, що передбачає прогноз дефіциту бюджету на рівні 3% ВВП, граничний розмір держборгу 66% ВВП і курс гривні 27,2 грн за долар. Відповідне рішення було прийнято в ході засідання уряду.

Читайте такожДанилюк: На субсидії наступного року піде не менше 70-80 мільярдів

«Пропоную затвердити і направити до парламенту», - прокоментував рішення уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. 

Відео дня

У ході обговорення документа, міністри також внесли до проекту резолюції ресурси для формування цільових фондів - фонду енергоефективності, дорожнього фонду і фонду підтримки малих фермерських господарств, а також фонду регіонального розвитку.

Присутній на засіданні уряду перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів подякував міністрам за роботу над проектом бюджетної резолюції. «Дефіцит бюджету (за проектом резолюції - УНІАН) визначено на рівні 3% ВВП, обсяг державного боргу - не більш як 66% ВВП, надання держгарантій у розмірі не більш як 5% доходів загального фонду бюджету, курс гривні на рівні в середньому за рік 27,2 грн за долар», - сказав Кубів. 

Раніше в уряді зазначили, що надалі в Україні бюджетний процес буде змінено, і Міністерство фінансів, як ключове міністерство формування бюджету, напрацьовуватиме проекти бюджету строком на три роки. 

Довідка УНІАН. Згідно з Бюджетним кодексом України, проект Бюджетної резолюції направляється до парламенту, де він має бути прийнятий як основа формування бюджету на 2017 рік.