порошенко подписал / president.gov.ua

Про це йдеться у відповідному указі президента України №470/2016, розміщеному на сайті глави держави.

Раніше, 20 вересня, міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що очікує перерахування до державного бюджету 38 млрд грн прибутку Національного банку України найближчим часом у зв'язку з майбутнім призначенням членів ради НБУ за президентською квотою, що дозволить затвердити звітність регулятора і перерахувати кошти.

Відео дня

За оцінками НБУ, перерахування прибутку регулятора в бюджет не чинитиме тиску на валютний ринок, оскільки буде проходити траншами і частково буде компенсовано погашенням Міністерством фінансів державних облігацій в портфелі НБУ і купонів по них.

Наголошується, що Рада НБУ був недієздатним з вересня 2015 року, коли закінчився термін повноважень попереднього складу. Таким чином, на даний момент Рада НБУ нараховує 7 членів і знову стала дієздатною.

Читайте такожНацбанк планує мінімізувати свою присутність на валютному ринку

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України планує до 2016 року перерахувати до державного бюджету України 38 млрд грн прибутку.

Згідно із Законом "Про Національний банк України", фінансова звітність НБУ формується у відповідності з міжнародними стандартами і повинна бути затверджена радою регулятора, однак повноваження попереднього складу ради закінчилися 10 вересня 2015 року.

Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності зареєстрував у парламенті проекти постанов про звільнення і призначення членів Ради Національного банку за парламентською квотою в березні поточного року.

Комітет визначив чотирьох кандидатів в раду: члена редакційної ради сайту VoxUkraine Тимофія Мілованова, екс-заступник голови НБУ Віру Ричаковську, екс-директора генерального департаменту грошово-кредитної політики НБУ Олену Щербакову і голову ради Асоціації українських банків Станіслава Аржевітіна.