Фото УНІАН

Як повідомила прес-служба банку, станом на 9:00 20 грудня клієнтів обслуговують 2 350 відділень банку. У повному обсязі завантажено понад 7 000 банкоматів «ПриватБанку», служба інкасації забезпечує своєчасне поповнення банкоматів мережі за рахунок готівкових коштів у касах, а також додаткових 15 млрд грн, виділених НБУ на підтримку ліквідності банку.

Читайте такожНБУ надав "ПриватБанку" рефінансування на 15 мільярдів

«Вчора НБУ підтримав банк ліквідністю на суму 15 млрд гривень, сьогодні банк продовжить інкасацію банкоматів. Усі власники карткових рахунків "ПриватБанку" зможуть отримувати готівку, - цитуються у повідомленні слова першого заступника голови Національного банку України Якова Смолія. - За підсумками учорашнього перехідного дня обсяги зняття готівки з карток "ПриватБанку" в банкоматній мережі навіть знизилися порівняно з попередніми. Це говорить про те, що ризик виникнення паніки мінімізовано. На сьогодні картки "ПриватБанку" обслуговуються банкоматними і постермінальними мережами всіх банків".

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні у неділю, 18 грудня, ухвалив рішення передати у 100% державну власність найбільший в Україні банк - «ПриватБанк». Рішення ухвалене на підставі результатів засідання Ради національної безпеки і оборони за пропозицією Національного банку України.

Як наголошував міністр фінансів Олександр Данилюк, «ПриватБанк» продовжить свою роботу в звичайному режимі, а команда нового менеджменту буде сформована найближчими днями.

Також заступник голови НБУ Яків Смолій зазначав, що рішення про націоналізацію «ПриватБанку» не вплинуло на роботу банківської системи і якихось значних загроз для фінансової стабільності держави не принесло. Раніше підтримку націоналізації «ПриватБанку» висловили президент Європейського банку реконструкції та розвитку Сума Чакрабарті і глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.