Фото НБУ

Національний банк України, як і місяцем раніше, вирішив залишити облікову ставку на колишньому рівні - 14% річних, повідомили в НБУ.

Читайте такожНацбанк: апетиту до кредитів в іноземній валюті на сьогодні практично немає

«Це пов'язано з необхідністю нівелювати інфляційні ризики для досягнення цілей щодо інфляції в 2017-2018 роках», - йдеться в матеріалах регулятора.

Відео дня

Також в НБУ повідомили, що регулятор залишив без змін цільові орієнтири щодо інфляції – 8% плюс/мінус 2 п. п. у 2017 і 6% плюс/мінус 2 п. п. у 2018 році.

«Дезінфляційний тренд буде забезпечений завдяки стриманій монетарній та фіскальній політики та істотному зниженню темпів зростання адміністративних тарифів», - наголошується в матеріалах НБУ.

Рішення регулятора було очікуваним для ринку. «Ми не очікуємо зниження облікової ставки. Швидше, вона залишиться на тому самому рівні, що і зараз», - прогнозувала напередодні засідання правління НБУ з монетарних питань виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова.

Як повідомляв УНІАН, Національний банк України на останньому засіданні в 2016 році, 8 грудня, вирішив залишити облікову ставку на колишньому рівні 14% річних після того, як знижував її шість місяців поспіль.

Максимальна історичне значення облікової ставки НБУ на рівні 30% річних діяло з 4 березня до 28 серпня 2015 року.

Інфляція в Україні в 2016 році (грудень 2016 року проти грудня 2015 року) знизилася до 12,4% до 43,3% у 2015 році, досягнувши мінімуму за останні два роки і залишаючись на рівні річної інфляційної цілі НБУ в 12% плюс/мінус 3 п. п.