Ілюстрація REUTERS

Міністр фінансів Олександр Данилюк наполягає на тому, аби Служба фінансових розслідувань (фінансова поліція), яка повинна замінити податкову міліцію і розслідувати всі економічні злочини проти держави, підпорядковувалась Міністерству фінансів.

Читайте такожМіністр фінансів чекає запуску фінполіції через півроку

Про це Данилюк заявив під час обговорення урядового законопроекту про створення відповідної служби.

Відео дня

За словами міністра, є кілька варіантів, кому може підпорядковуватися фінансова поліція - міністерство внутрішніх справ, Мінфін і Державна фіскальна служба.

«Мені видається, що зараз у Міністерстві внутрішніх справ це не є актуальним, оскільки йдеться про те, що необхідно відходити від силових підходів. Я відстоюю ідею, що ця служба повинна підпорядковуватися Мінфіну», - сказав міністр, відповівши, що в українських реаліях служба не може підпорядковуватися ДФС.

Читайте такожУ Мінфіні назвали можливий розмір зарплат співробітників фінполіції

За його словами, відповідно до законопроекту, планується, що у новоствореного органу буде сім територіальних управлінь і не більш як 3,5 тисяч співробітників. При цьому міністр нагадав, що зараз в податковій міліції працює 4,7 тис. осіб.

Крім того, міністр повідомив, що співробітники поліції проходитимуть перевірку на поліграфі.

Довідка УНІАН. У рамках Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні» №1797 від 21 грудня 2016 року, податкова міліція продовжить свою роботу і виконання обов'язків до прийняття нового закону про її правонаступника - фінансову поліцію.