Гройсман: Мені 39 років, до пенсії мені залишився 21 рік / фото УНІАН

Прем'єр-міністру України Володимиру Гройсману до виходу на пенсію залишився 21 рік, при цьому на сьогодні його трудовий стаж становить 23 роки.

Читайте такожРева вважає вимоги до страхового стажу справедливими

Про це Гройсман повідомив у ході брифінгу в Луцьку.

Відео дня

«Мені 39 років, до пенсії мені залишився 21 рік. У мене трудовий стаж 23-24 роки. Фактично, мені залишилося півтора року, щоб отримати 25 років трудового стажу. За великим рахунком, якщо ми приплюсуємо 21 рік, який залишився мені до пенсії, і 23 роки стажу, то це 44 роки трудового стажу, а на даний момент потрібно 25», - сказав прем'єр.

Він зазначив, що уряд створив справедливу систему, яка віддасть належне тим, хто працював і чесно платив внески до пенсійного фонду

«Наступний перерахунок пенсій буде в 2019 році. Це буде ще один крок, який дозволить нам підвищувати пенсії. Зараз ми зробили кроки, які вже дали нам можливість підняти пенсії та зробити перерахунок для 9 млн пенсіонерів», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, закон про пенсійну реформу, який в Україні набув чинності 11 жовтня, не передбачає підвищення пенсійного віку, але вводить вимоги до страхового стажу. Зокрема, для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 25 років страхового стажу. За стажу від 15 до 25 років на пенсію можна буде вийти в 63 роки, за стажу не менше 15 років - до 65 років. У той же час, люди, у яких немає страхового стажу, зможуть претендувати на соціальну допомогу при досягненні 63 років. Розмір допомоги буде визначатися, виходячи з рівня доходів сім'ї пенсіонера.

Всі нормативи мінімального страхового стажу будуть збільшуватися на 1 рік кожні 12 місяців до 2028 року. Таким чином, з 2028 року для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 35 років страхового стажу.